Όπως διάβασα στο Δελτίο Τύπου επτά συνασπισμένοι Δήμαρχοι της βορειανατολικής Mordor ζητούν να σταματήσει η λειτουργία του αεροδρομίου Τατοίου και, τα 3.500 στρέμματα να αποδοθούν στην «τοπική αυτοδιοίκηση» προκειμένου

α. να γίνουν διαδημοτικό νεκροταφείο

β. υπερ-τοπικός πόλος αναψυχής

γ. χώροι αθλοπαιδιών και (το διαμάντι)

δ. χώροι ήπιας οικιστικής ανάπτυξης.

Κι’ όλα αυτά διότι, οι «κυκλικές πτήσεις» των αεροπλάνων των Αερολεσχών, οι πτήσεις των πυροσβεστικών και οι εκείνες των ελικοπτέρων της Αστυνομίας δεν αφήνουν σε ησυχία τον κ. Νεκροφίδη Φορμόλη και την Κα Παπαρδέλα Συγκαμένου. Έχοντας χορτάσει με τις μαλακίες διαφόρων γκρουπούσκουλων αγανακτισμένων, ανησυχούντων και ξεσηκωμένων κατοίκων διαφόρων περιοχών της Mordor αποφάσισα να γράψω αυτό το σημείωμα μπας και βρεθεί κάποιος υπουργός ή και πρωθυπουργός για να τους στείλει απ’ εκεί που ήλθαν, δηλ. στη Κάτω Γή. Μία βόλτα με αεροπλάνο, ανεμόπτερο ή ελικόπτερο πάνω από τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας είναι αρκετή για να αποκαλύψει τη «λύσα» τους να μην αφήσουν τετραγωνικό δάσους χωρίς να το καταπατήσουν, αξιοποιήσουν και, στο τέλος, σοδομίσουν χτίζοντας φαραωνικές βίλες και σομόν μεζονέτες.

Το «αίτημα» των 7 δεν είναι νέο. Αγανακτισμένοι έκλεισαν το Ελληνικό, για να γίνει «χώρος πρασίνου» (που, σαν αεροδρόμιο, ήταν έτσι κι’ αλλιώς!). Θηλαστικά της Άνω Γής μετέτρεψαν το αεροδρόμιο Μαραθώνα σε κωπηλατοδρόμιο και μετά στο μεγαλύτερο εκτροφείο βατράχων της Τζουτζίας, εκπρόσωποι των 2,5 μεγάλων κομμάτων προσπάθησαν (και απέτυχαν;) να κάνουν τον Ελαιώνα mall, και Golden Gollum μετέτρεψαν τα Ολυμπιακά Ακίνητα σε θέατρα και τσίρκο (αντί να τα κάνουν Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια). Επειδή το θράσος τους και η όρεξη για «μπετά» δεν έχει όρια, τα τελευταία πέντε χρόνια έβαλαν στο μάτι τα 3,500 στρέμματα του αεροδρομίου Τατόιου, τα οποία θέλουν να «ενώσουν» με τα τέως «βασιλικά κτήματα» και να κάνουν μία «μπάζα» που θα ξεπερνάει ακόμα και εκείνη του αεροδρομίου Ελληνικού.

Γράφω το σημείωμα με την (φρούδα) ελπίδα πως κάποιος αρμόδιος θα βρεθεί να βάλει φρένο στην υποκρισία τους. Πέρα και πάνω όμως από όλα τα περιβαλλοντικά εγκλήματα ήταν η χωρίς σχεδιασμό και πρόβλεψη, μεταφορά της Mordor στην ανατολική πλευρά του Υμηττού με την κατασκευή του αερομπούνκερ «Ελ.Βεν» για τις ανάγκες του Μεγάλου φαγοποτιού των Ολυμπιακών. Το κείμενο των 7 ξεπερνάει τα κείμενα της λέκτορος Μεταθανάτιου Δικαίου Αικατερίνης Φορμολιάδου, που «ανησυχεί» λόγω των πτήσεων ανεμοπτέρων και πυροσβεστικών ελικοπτέρων.K.K.

[print_link]

image_pdf