Το μόνο που μπορούμε να πούμε μεχρι αυτη τη στιγμή ειναι οτι πρόκειται για το ελικόπτερο SX-HJV, AS 355 της εταιρείας Air Lift το οποίο εκτελούσε μισθωμένη πτήση απο τις Μηλιές Πηλίου προς Θεσσαλονίκη. Το πλήρωμα ειναι καλά αν και ο μηχανικός εχει τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι απο την ανταλλαγή πυροβολισμών. Αυτη τη στιγμή δίνουν καταθέσεις για το συμβάν.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε απο την Αθήνα για να παραλάβει απο τις Μηλιές του Πηλίου δυο ζευγάρια. Λίγο μετα την απογείωσή του και περίπου ABEAM της περιοχής του Πλαταμώνα ο κυβερνήτης έδωσε στην προσέγγιση της Θεσσαλονίκης ένδειξη σφάλματος στα όργανα (red warning light) δηλώνοντας εκτροπή στην πορεία και προσγείωση για έλεγχο. Φυσικά δεν υπήρχε τέτοιο θέμα μιας και το πλήρωμα (κυβερνήτης και μηχανικός) υποχρεώθηκε σε αυτή την κίνηση απο τους δυο αεροπειρατές. Η προσέγγιση μετα απο λίγο έχασε το στόχο απο τις οθόνες της ενώ φαινόταν να πηγαίνει δυτικά.

Οι λεπτομέρειες της προσγείωσης και ακινητοποίησης του ελικοπτέρου στον προαύλιο χώρο των φυλακών δεν μας έχουν γίνει ακόμα επισήμως γνωστές και θα περιμένουμε το ιστορικό απο το ίδιο το πλήρωμα. Πάντως αυτο που εχει σημασία ειναι οτι και οι δυο συνάδελφοί μας ειναι καλά.

Συμπαραστεκόμαστε στους δυο ιπτάμενους που εκτελώντας μια πτήση ρουτίνας βρέθηκαν απο τη μια στιγμή στην άλλη να κινδυνεύει η ζωή τους. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τις εξελίξεις.

image_pdf