Σχετικά με το συμβάν της 24.02.2012 του αεροσκάφους της Hero Aviation, με τον προϊστάμενο του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου της Καλαμάτας κ. Δρακόπουλο, και την κατάθεση συμβάντος στην ΕΔΑΑΠ (σχετική καταγγελια εδώ) η Δ4/Α απεφάνθη ότι:

  • δεν προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας, ενήργησε με πρόθεση η δόλο εναντίον των συμφερόντων της εταιρείας HERO AVIATION
  • εκτέλεσε το υπηρεσιακό του καθήκον, εντός των νόμιμων ορίων, ως όφειλε.
  • Η δε προαναφερόμενη εταιρεία καθώς και ο χειριστής-εκπαιδευτής επιτέλεσαν μια σειρά παραβάσεων.

Σας παραθέτουμε αντίγραφο της διερεύνησης της Δ4/Α για το συμβαν με όλες τις λεπτομέρειες για τα παραπάνω.

Σπάνια απαντώ προσωπικά σε θέματα που έχουμε αναρτήσει στο GreekHelicopters.gr και που μας έχουν αποστείλει τρίτοι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως οφείλω να πάρω θέση και να εκφράσω τη λύπη μου στον κ. Θεόδωρο Δρακόπουλο για την ψυχική περισσότερο ταλαιπωρία που υπέστη με την προβολή του θέματος.
Οφείλω επίσης να παραδεχθώ ότι λόγω μιας μικρής διαφωνίας που είχα απο τη συχνότητα με τον ελεγκτή το καλοκαίρι, ίσως ήμουν λίγο προκατειλλημενος. Λίγες μέρες μετα την ανάρτηση της καταγγελίας του κ. Δημητρόπουλου, οι συνεργάτες μου με ενημέρωσαν για ένα email που ο κ. Δρακοπουλος έστειλε στο GreekHelicopters.gr, και αφού το διάβασα προσεκτικά, άρχισα να πιστεύω ότι κάπως αλλιώς ήταν τα πράγματα. Ήταν ένα αξιοπρεπέστατο κείμενο στρατιωτικού που περιέγραφε τα γεγονότα χωρίς καμία εμπάθεια, χωρίς περιττούς χαρακτηρισμούς και με ιδιαίτερα υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τη θέση του ως στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κύριε Δρακόπουλε, τα μέλη του GreekHelicopters.gr εκφράζουμε την λύπη μας για την ταλαιπωρία που υποστήκατε και περιμενουμε για τη συνεχεια.

Βερβερέλης Δημήτρης

image_pdf