Κάθομαι σε μία ταβέρνα και, χωρίς να το θέλω ακούω στο διπλανό τραπέζι τη λέξη ελικόπτερο. Και πάλι «χωρίς» να το θέλω στήνω αυτί.

Η συζήτηση αφορά στην απόδραση του Παλαικώστα (φυσικά) αφού είναι το αγαπημένο θέμα των τελευταίων ημερών.

Έλα ντε όμως που η συζήτηση συνεχίζει και περιστρέφεται γύρω από τα ελικόπτερα γενικά και από γενικά ειδικά για ένα. Ένας από την παρέα και σε εκνευρισμένο τόνο αναφέρεται σε κάποιο πράσινο ελικόπτερο στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων όπου συχνάζει. «Αλήτη» ανεβάζει τον πιλότο «γαϊδούρι» τον κατεβάζει.

Ο λόγος φυσικά η χαμηλή πτήση πάνω από την παραλία, οι επικίνδυνοι ελιγμοί του ελικοπτέρου αλλά και ο θόρυβος.

Δεν χρειάζεται να σας μεταφέρω όλους τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν στην συζήτηση για τον εν λόγο χειριστή για να κρατήσω σοβαρό το κείμενό μου. Και μόνο τα μισά να πιστέψω από αυτά που άκουσα, και δεν έχω λόγο για το αντίθετο, θα πρέπει να είναι νέος και άπειρος χειριστής που δεν καταλαβαίνει ότι σε μια περίοδο που τα ελικόπτερα δέχονται ισχυρό πλήγμα στις δραστηριότητές με τις πράξεις του επιβαρύνει την κατάσταση. Είναι τόσο λίγα τα ελικόπτερα στην Ελλάδα αλλά και οι χειριστές τους που οι πράξεις του ενός και μόνο επηρεάζουν όλη την «ελικοπτερική κοινότητα».

Έχουμε δε υποσχεθεί στην ΥΠΑ και εγώ προσωπικά ότι θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε αυτά τα φαινόμενα ανεγκέφαλων χειριστών και θα το κάνουμε με ότι αυτό συνεπάγεται.