Για άλλη μια φορά τα ελικόπτερα της Αερολέσχης Δεκελείας προσέφεραν σημαντικό κοινωνικό έργο βοηθώντας στον αγώνα ενάντια στις πυρκαγιές.

Σήμερα το απόγευμα και κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης πάνω από τον Ωρωπό, το πλήρωμα του SX-HEW αντιλήφθηκε μια στήλη καπνού περίπου δύο μίλια ανατολικά από τον Κάλαμο. Αφού ενημέρωσε έγκαιρα την Τανάγρα (και το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής) έσπευσε στο σημείο της φωτιάς δίνοντας τις πρώτες πληροφορίες για την κατάστασή της (συντεταγμένες, μέγεθος μετώπου, είδος βλάστησης, εγγύτητα σε κατοικίες).

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν να αποσπαστούν αμέσως 2 CL-415 από την πυρκαγιά της Μαλεσίνας και να προλάβουν την φωτιά προτού επεκταθεί σε επικείμενη χαράδρα με καταστροφικά αποτελέσματα. To ελικόπτερο παρέμεινε σε orbit πάνω από το μέτωπο μεταδίδοντας συνεχώς εικόνα στο Συντονιστικό μέσω της Τανάγρας, και αποχώρησε μόλις έκαναν την εμφάνισή τους τα Canadair.

Θερμά συγχαρητήρια στο πλήρωμα, εκπαιδευτή κ. Βουτυρά Γιώργο και εκπαιδευόμενο χειριστή κ. Χήρα Γιάννη.

Υ.Γ Ο μαθητής δεν την γλύτωσε βέβαια, αφού μετά τη διαδικασία κατάδειξης του σημείου η εκπαίδευση συνεχίστηκε κανονικά, με αρκετές αυτοπεριστροφές!!

short video from mobile

image_pdf