Δελτίο Τύπου
 
Η Egnatia Aviation ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με την QATAR AIR για την εκπαίδευση όλων των νέων πιλότων της μεγάλης Αραβικής εταιρείας.

Είναι η πρώτη φορά, που Ελληνική σχολή πιλότων υπογράφει τέτοια συμφωνία με μία μεγάλη αεροπορική εταιρεία του εξωτερικού.
Η συμφωνία προβλέπει την εκπαίδευση στην Καβάλα όλων των νέων χειριστών της εταιρείας, συνολικά περίπου 10.000 εκπαιδευτικές ώρες πτήσης ετησίως. Όταν οι ώρες αυτές, προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες, η σχολή θα πλησιάζει τις 20.000 εκπαιδευτικές ώρες πτήσης ετησίως. Και οι προοπτικές είναι να διπλασιαστούν τα επόμενα 2 χρόνια.
Με τη συμφωνία αυτή, η Egnatia Aviation κατατάσσεται ανάμεσα στις 5 μεγαλύτερες σχολές χειριστών της Ευρώπης.
Ήδη η εταιρεία αγόρασε από την εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων Diamond, 4 νέα αεροσκάφη και φθάνει τώρα τα 11 εκπαιδευτικά. Προγραμματίζονται 40-45 πτήσεις ημερησίως ενώ η δύναμη των εκπαιδευτών αέρος φθάνει τους 15. Συνολικά η εταιρεία απασχολεί σήμερα προσωπικό από 40 άτομα σε μόνιμη βάση.
Σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις απολύουν προσωπικό και περικόπτουν μισθούς, η Εγνατία αυξάνει τον κύκλο εργασιών της, προσελκύει νέους πελάτες και προσλαμβάνει νέους υπαλλήλους.
Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι η σχολή απευθύνεται στο διεθνές κοινό και όχι μόνον στην Ελληνική αγορά. Το 95 % των μαθητών της είναι ξένοι υπήκοοι, κυρίως από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, που διαθέτουν την αναγκαία οικονομική άνεση. Έρχονται στην ΚΑΒΑΛΑ να εκπαιδευτούν, αφ ενός μεν διότι η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκή χώρα και δίνει Ευρωπαϊκά πτυχία χειριστών αεροπλάνων και αφ ετέρου διότι η Egnatia Aviation παρέχει υποδειγματική εκπαίδευση σε λογικό κόστος
 
Η σχολή πιλότων Egnatia Aviation με έδρα την Καβάλα, είναι μία από τις μεγαλύτερες σχολές της Ευρώπης.  Ιδρύθηκε πριν από 6 χρόνια και απευθύνεται κυρίως στην διεθνή αγορά. Εκδίδει Ευρωπαϊκά πτυχία πιλότων, που είναι αποδεκτά σε όλο τον Κόσμο.
Η αεροπορική εταιρεία QATAR AIR έχει έδρα το αεροδρόμιο Doha που βρίσκεται στο ομώνυμο Εμιράτο του περσικού κόλπου. Είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε 6973 535853 κ Αντώνης Κουτσουδάκης ή να επισκεφτείτε τις σχετικές ιστοσελίδες

image_pdf