PumaΑγαπητοί Κύριοι,

Μετά την άμεση και αποτελεσματική διακομιδή του ασθενούντος μέλους του πληρωματός μου που έλαβε χώρα 100 ν.μ. ΝΔ της Καλαμάτας σήμερα το απόγευμα και την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, θέλω να εκφράσω στον κυβερνήτη σας και σε όλο το πλήρωμα του ελικοπτέρου, της
βάσης υποστηριξής σας και του SAR Piraeus τις προσωπικές, αλλά και όλου του πληρωματός μου, ευχαριστίες.

Η προσέγγιση σας, αν και πολύ δύσκολη λόγω του περιορισμένου χώρου στο πλοίο, ήταν άψογη και μας εντυπωσίασε παρακολουθώντας σας.
Μας έκανε να αισθανθούμε υπερήφανοοι αλλά και ασφαλείς καταλαβαίνοντας ότι τις θαλασσές μας τις επιτηρούν άγρυπνα και άξια δίνοντας όποια βοήθεια χρειαστεί, η Πολεμική μας Αεροπορία και το Κέντρο Ερευρας και Διάσωσης Πειραιά (RCC/SAR Piraeus).

Σαν ένα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης σας στέλνω τις φωτογραφίες που μας ζητήσατε και έχω συμπεριλάβει και δύο φωτογραφίες του πλοίου για να μας θυμόσαστε.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την βοηθειά σας.

Mε τιμή,
Πλοίαρχος ΖΙΜ SHANGHAI.
ZimShanghai@Skyfile.com

ΥΓ: Το μήνυμα αυτό το κοινοποιώ και στον τύπο γιατί τέτοιες ενέργειες πρέπει να μαθαίνονται,να επιβραβεύονται και να γίνονται παράδειγμα πρός μίμηση.

Puma Puma Puma

—————————–

Αγαπητοί φίλοι του GreekHelicopters.gr,

Σας αποστέλω συνημμένα το παραπάνω κείμενο που δημοσίευσε ο πλοιάρχος του εμπορικού πλοίου Zim Shanghai. Σας αναφέρω ότι γνωρίζω το περιστατικό εκ του σύνεγγυς και ίσως έτσι μόνο μπορώ, κατ’ αρχήν να συγχαρώ το πλήρωμα (κυβερνήτη Σμηναγό Ι.Στάθη, συγκυβερνήτη Υποσμηναγό Β.Αναστασίου μηχανικό πτήσεων και διασώστες λ/φ ) και εν συνεχεία να εκθέσω τα παραπονά μου προς την ηγεσία της Π.Α. (δεν την αποκαλώ ούτε πολεμική, ούτε αεροπορία για δικούς μου λόγους)…

Σας ενημερώνω ότι το πλήρωμα του συγκεκριμένου ελικοπτέρου, όπως και όλων των ελικοπτέρων έρευνας και διασωσης της χώρας μας σε αντίθεση με το τι νομίζει ο κόσμος αλλά και σε πλήρη αντίθεση με το τι απολαμβάνουν οι συνάδελφοί τους των μοιρών μαχητικών αεροπλάνων όχι μόνο δεν δέχτηκε την ελάχιστη αναγνώριση -πόσο μάλλον μία εύσημο μνεία- αλλά τυγχάνουν δυστυχώς της αποστροφής της Π.Α.

Οι άνθρωποι που λείπουν από τα σπίτια τους ολόκληρα δεκαπενθήμερα και σηκώνουν το βάρος των αεροδιακομιδών, εντός άκρως επικινδύνων συνθηκών και που θα σώσουν κι εμένα σαν χειριστή κατ’ ανάγκην , είναι οι πλέον κακοπληρωμένοι υπάλληλοι του ελληνικού δημοσίου και αιτία είναι η συμπλεγματοειδής συμπεριφορά του αρχηγείου. Περιτεύει να σημειώσουμε ότι τέτοιου είδους άθλοι θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ανάλογα και φυσικά να αμοίβονται χωρίς φειδώ.

Υ.Γ.:Γνωρίζετε άραγε ότι οι καταδυτικές φόρμες των διασωστών είναι προσφορές ιδιωτών? (αφού η Π.Α έχει να διαθέσει κονδύλια και για το παραμικρό αξεσουάρ ενός χειριστή F-16 αλλά όχι για έναν άνθρωπο που η ζωή του κρέμεται από ένα συρματόσχοινο!)

[print_link]

image_pdf