<<< ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ >>

Την Κυριακή 20 Μαΐου στις 12:00 θα γίνει εκπαιδευτικό σεμινάριο στις εγκαταστάσεις της Αερολέσχης Δεκέλειας στο αεροδρόμιο Τατοΐου, με θέμα τις σύγχρονες μεθόδους κατάθεσης σχεδίου πτήσης.

Η τεχνολογία ηλεκτρονικής κατάθεσης χρησιμοποιείτε εδω και πολλά χρόνια στο εξωτερικό αφού η τηλεφωνική κατάθεση έχει λογική μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Οι υπηρεσίες που ασχολούνται με το θέμα είναι αρκετές πλέον, και μπορούμε να επιλέξουμε με βάση τις προσωπικές μας ανάγκες. Με την είσοδο δε, των iPhone και iPad στον αεροπορικό χώρο, το τηλέφωνο φαντάζει πλέον προϊστορικός τρόπος.

Είναι γνωστή η ταλαιπωρία ειδικά των χειριστών ελικοπτέρων κατά την τηλεφωνική κατάθεση του σχεδίου πτήσης καθότι τις περισσότερες φορές αναχωρούν η έχουν προορισμό ένα χωράφι και όχι αεροδρόμιο.

Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να στείλουμε τηλεφωνικά η με fax το σχεδιό μας σε καποιον υπάλληλο, ο οποίος θα το στείλει με τη σειρά του μέσω AFTN στους σταθμούς, τη στιγμή που μπορούμε με μια κίνηση να το στείλουμε απευθείας εμείς μέσω AFTN απ’ όπου κι αν βρισκόμαστε, αναλαμβάνοντας όμως και την ευθύνη για τη σωστή επιλογη και ενημέρωση των εμπλεκομένων με την πτήση μας, σταθμών.

Ο τρόπος για την σωστή συμπλήρωση και ηλεκτρονική αποστολή θα αναλυθούν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν όχι απαραίτητο όχι μόνο σε χειριστές αλλά και σε dispatchers αεροπορικών εταιριών που χρειάζονται αξιοπιστία και ταχύτητ.