Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η ΥΠΑ αλλάζει, προσπαθεί να βελτιώσει τις υπηρεσίες της, να εκπαιδεύσει το προσωπικό της κτλ. Αποτέλεσμα όμως δεν έχουμε δεί. Eν αντιθέσει έχουμε δεί τη γραφειοκρατεία σε όλο της το μεγαλείο με τους “ηγεμονίσκους” να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες χωρίς να τους αγγίζει κανείς.

Μάλλον όμως τώρα κάτι αλλάζει. Ο Διοικητής κ. Βλάμης φαίνεται να είναι αποφασισμένος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Και το κάνει με έργα. Ζητάει εξηγήσεις για καθυστερήσεις και επιρρίπτει ευθύνες ονομαστικά. Έσκασε η πρώτη βόμβα. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

Μήπως βρέθηκε επιτέλους ο άνθρωπος που θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι; Μήπως κάποιοι διευθυντές τμημάτων αλλά και πάρα πολλοί υπάλληλοι με ανάλογο όραμα εκσυγχρονισμού έχουν τώρα την υποστήριξη για αλλαγές; Μήπως τώρα δεν θα χρειαζόμαστε δικηγόρο για να κάνουμε μια αίτηση;

Πάντως πρέπει να του πούμε ένα μεγάλο μπράβο και να του ευχηθούμε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ακούστε το ωραίο που δεν είναι ανέκδοτο αλλά πραγματικότητα.

Το 1994 κυβερνήτης μεγάλης αεροπορικής εταιρείας προσκόμισε στο Γραφείο ωρών βεβαίωση κλοπής από την αστυνομία, για απώλεια/κλοπή του logbook του με 3600 ώρες πτήσης. Και το Γραφείο ωρών όπως καταλαβαίνετε το εξέλαβε ως βεβαίωση ωρών πτήσης και του έδωσε νέο με… βεβαιωμένες πλέον 3600 ώρες. Αφού το υπέγραψε ο αστυνομικός άλλωστε.

Ευτυχώς που ήρθε η EASA να καταργήσει το γραφείο ωρών.

[print_link]

image_pdf