Με πρωτοβουλία της κας Γουρνιώτη, εργαζόμενης στο Reporting Office του Ελ.Βενιζέλου, (όταν είναι αυτή σε υπηρεσία) για απογείωση από τις Αφίδνες, δεν μπορούμε να καταθέτουμε τα σχέδια πτήσης εκεί, αλλά στην Τανάγρα.

         Κανένας άλλος από τους εργαζόμενους στο Reporting Office δεν έχει πρόβλημα με τα σχέδια παρά μόνο η εν λόγω κυρία η οποία απ’ό,τι μου είπε είναι αυξημένη η κίνηση και δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει ούτε με FAX. Ήταν βέβαια και διαβασμένη αφού ήξερε ότι το AIP προβλέπει από τους χειριστές να καταθέτουν το σχέδιο πτήσης στην πλησιέστερη μονάδα.

         Το γνωρίζουμε κυρία μου αλλά εκτός από Reporting Office είστε και NOTAM office, που σημαίνει ότι μας ενημερώνετε για NOTAMs που αφορούν στην πτήση μας καθώς και για απρόβλεπτες καταστάσεις πχ. απεργίες ελεγκτών, όπως πριν λίγο καιρό όταν ελικόπτερο ενημερώθηκε για την απεργία στον αέρα και αναγκάστηκε να επιστρέψει.

         Το ότι προβλέπεται  στο AIP το παραπάνω το ξέρετε καλά γιατί συμφέρει στο να μειώσετε το φόρτο εργασίας σας, το ότι ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΤΕ να μιλάτε με ευγένεια και ήρεμη φωνή σε χειριστές που ετοιμάζονται σε λίγο να απογειωθούν αποφεύγωντας να τους στρεσσάρετε με τις ανοησίες σας θέτωντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης, σας διαφεύγει. Βρίσκεστε σε αυτή τη θέση κυρία μου για να εξυπηρετείτε τους χειριστές αεροσκαφών παραλαμβάνοντας σχέδια πτήσης (και όχι έγκρισης αυτών) αλλά και πληροφορώντας τους για οτιδήποτε έχει να κάνει με την πτήση τους. Έχουμε καταντήσει να σκεφτόμαστε να πάρουμε τηλέφωνο για ενημέρωση γιατί μας παίρνετε από τα μούτρα. Για συνέλθετε λίγο. Οι άλλοι συνάδελφοί σας δηλαδή τι είναι που αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες της αυξημένης κίνησης του καλοκαιριού και παρ’όλ’αυτά μας βοηθάνε πάντα-και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό. Για να μην πώ για τους συναδέλφους σας στο ΚΕΠΑΘ που πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα αυξημένης κυκλοφορίας, αφού έχουν να κάνουν με αεροσκάφη που είναι στον αέρα και μάλιστα σε ολόκληρο το FIR, και είναι άψογοι! Ή μήπως νομίζετε ότι για εμάς το καλοκαίρι είναι ευκολότερο; Οι περισσότεροι από αυτούς που σας παίρνουμε τηλέφωνο είμαστε επαγγελματίες χειριστές και απαιτούμε καλύτερη συμπεριφορά. Μην ξεχνάτε ότι δεν είστε η μόνη με φόρτο εργασίας καθώς κι εμείς λόγω της φύσης της εργασίας μας δεν ξέρουμε τι θα πεί αργία, γιορτές, καλοκαίρι, αλλά δεν παραπονούμαστε διαρκώς γιατί σεβόμαστε τη δουλειά μας. Αν δεν σας αρέσει η δική σας δεν φταίμε εμείς. Επειδή όμως εμείς είμαστε στον αέρα και θέλουμε το μυαλό μας καθαρό, συμμορφωθείτε!

         Εύχομαι κάποιος που έχει τη δυνατότητα να σταματήσει το κατρακύλισμα της γενικής αεροπορίας να κάνει κάτι. Έχουμε καταντήσει τριτοκοσμική χώρα, με υπηρεσίες που ενώ έχουν ικανότατα στελέχη, παραγκονίζονται από ανίκανους, ανεκπαίδευτους και ευθυνόφοβους ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της θέσης τους.

        Ο χώρος της αεροπορίας δεν κάνει για όλους. Κάνει μόνο γι΄ αυτούς που ανατριχιάζουν στη μυρωδιά της κηροζίνης και νιώθουν δέος κοιτώντας ψηλά. Κάνει γι’ αυτούς που νιώθουν υπερήφανοι βοηθώντας ένα αεροσκάφος σε μια δύσκολη στιγμή και προσπαθούν με όποιο τρόπο μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτό το μαγικό κόσμο. Οι άλλοι, όσοι έχουν λογική δημόσιου υπάλληλου να πάτε να δουλέψετε σε καμιά εφορία ή σπίτι σας γιατί για την αεροπορία είστε επικίνδυνοι.

 

ΥΓ. Και για όσους δεν έχουν πετάξει στο εξωτερικό, να σας πω ότι είμαστε πλέον από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως που απαιτείται η κατάθεση σχεδίου πτήσης γενικής αεροπορίας για πτήση εντός της χώρας.

 

[print_link]

image_pdf