Και οι 7 ήταν υπέροχοιΣτην Ελλάδα έχουμε την τιμή για πολλές πρωτιές όσον αφορά στην αεροπορία. Καταφέραμε να μετατρέψουμε ένα διεθνές αεροδρόμιο (Ελληνικό) σε εκθεσιακό χώρο κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά. “Άθλος” και επίσης παγκόσμια πρωτιά η μετατροπή αεροδρομίου (Μαραθώνας) σε… κωπηλατοδρόμιο.

Αυτά όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στην πρωτοποριακή ιδέα και επίσημη πρόταση του δημάρχου Θρακομακεδόνων κ. Θέμη Οικονόμου, να ζητήσουν όλοι οι δήμαρχοι των γύρω περιοχών, την απόδοση του αεροδρομίου του Τατοίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να δημιουργηθεί ένα διαδημοτικό… ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ!!!

Δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Είναι αλήθεια. Το παραπάνω ετέθη στη συνάντηση των δημάρχων, Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Νέας Ερυθραίας, Λυκόβρυσης αλλά και του κοινοτάρχη Κρυονερίου.

Στη συνάντηση των «επτά» ο κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, δήμαρχος Αχαρνών είπε: «Το Τατόι δεν είναι για τα χόμπι κανενός με κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Τέτοιου είδους χόμπι σε όλη την Ευρώπη είναι 80 και 100 χλμ. μακριά. Ουδέποτε τηρήθηκε η Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία τα αεροπορικά μέσα της Γενικής Αεροπορίας, θα μεταφερθούν στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων…» αυτό κάτι με κάνει να σκεφτώ «…μέχρι το τέλος του 2005. Επιπλέον, σύμφωνα με τα έγγραφα, στο πόρισμα της ομάδας εργασίας της ΥΠΑ σε ότι αφορά στις αερολέσχες, υπάρχει έγκριση για Τανάγρα και Πάχη αλλά όχι για Τατόι.» Εκτός του ότι δεν είναι διαβασμένος και δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι γίνεται στην Ευρώπη ξεχνάει μάλλον ότι το Τατόι παραχωρήθηκε προ 30 ετών με υπουργική απόφαση και οι αερολέσχες εδω και 50 χρόνια. Μιλάει για το ίδιο αεροδρόμιο απ’ όπου έκανε την παρθενική του πτήση το αεροπλάνο με το πρώτο Ελληνικό νηολόγιο SX-AAA του Τσικαλιώτη. Μιλάει για το αεροδρόμιο που ξεκινάνε τις πρώτες τους πτήσεις οι Ικαροί μας. Μιλάει για την Ιστορία της Ελληνικής Αεροπορίας. Μάλλον τελικά δεν ξέρει για τι μιλάει ή κάποιος του τα λέει… λάθος… κατά λάθος…μπα…

Ο ίδιος δήμαρχος μιλάει για «μη διασφάλιση προϋποθέσεων ελέγχου ασφαλείας πτητικών μέσων, λόγω μη υποβολής γενικού δηλωτικού κατά την άφιξη και αναχώρηση των αεροσκαφών.»

Εκτός του ότι το γενικό δηλωτικό δεν ισχύει πλέον στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης και μάλλον δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει την δημόσια ασφάλεια να σας υπενθυμίσω ότι για να μπει και να βγει κάποιος από το αεροδρόμιο του Τατοίου χρειάζεται κάποιες διαδικασίες που σε κάθε περίπτωση είναι περισσότερες από της Πάχης, μιας και δεν αρκεί μια ταυτότητα για να περάσει κάποιος την πύλη αλλά και η υπεύθυνη δήλωση κάποιας εκ των αερολεσχών ότι είναι μέλος της καθώς και η επίδειξη της κάρτας μέλους στα όργανα ασφαλείας του αεροδρομίου. Όσον αφορά στο τυπικό, για το γενικό δηλωτικό, δεν υπάρχει απαίτηση.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης ζήτησε τον περιορισμό των αερολεσχών και τη διασφάλιση της μη επέκτασης ωραρίου του αεροδρομίου (Συζητείτε η 24ωρη λειτουργία του για τις ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας, αστυνομίας αλλά και πυροσβεστικής).

«Δεν είναι δυνατόν…» τόνισε η δήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Κα. Βασιλική Ταμβάκη «…να υπάρχουν ιδιωτικές αερολέσχες στο Τατόι και ειδικευόμενοι να πετούν πάνω από τα κεφάλια μας. Δεν πρέπει να υπάρχει στην περιοχή μας τίποτα που να διακατέχεται από ερασιτεχνισμό. Οι αερολέσχες πρέπει να απομακρυνθούν. Το Τατόι πρέπει να δοθεί στους Δήμους για πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων».

Αααα μάλιστα. Τώρα το κατάλαβα κι εγώ. Να κλείσει το Τατόι για να γιορτάζουμε εκεί τα κούλουμα πετώντας αετό, άντε και να παρακολουθούμε και καμιά συναυλία. Με το αζημίωτο φυσικά.

Οι επτά κατέληξαν ομόφωνα στα παρακάτω εννέα σημεία δράσης:

1. Άμεση συνάντηση με τους εμπλεκόμενους Υπουργούς.

2. Να γίνουν πράξη οι Υπουργικές Αποφάσεις.

3. Να απομακρυνθούν άμεσα οι αερολέσχες.

4. Να μεταφερθούν τα ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

5. Να σταματήσουν οι κυκλικές εκπαιδευτικές πτήσεις.

6. Να επιδοθούν στους αρμόδιους Υπουργούς τα αιτήματα των δημάρχων.

7. Να ενημερωθούν οι κάτοικοι των περιοχών για τις ενέργειες των δημάρχων σχετικά με το θέμα

8. Να εκπονηθεί από κοινού μελέτη από τους 8 όμορους Δήμους συν χρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο Εσωτερικών και το πρόγραμμα Θησέας για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου.

9. Κοινοποίηση του δελτίου τύπου σε όλες τις τοπικές εφημερίδες των Δήμων και στις ημερήσιες.

Αγαπητοί κύριοι που συζητήσατε τόσο σοβαρά την ιδέα για την απομάκρυνση των αερολεσχών και το κλείσιμο του αεροδρομίου Τατοίου και με όλο το σεβασμό στο θεσμό που αντιπροσωπεύετε θα σας πω ότι δεν χρειαζόταν όλος αυτός ο κόπος και η συνάντηση για να θέσετε τις βάσεις για το Νο 8. της λίστας σας. Χωρίς ίσως να το θέλετε, κάποιοι μυρίζοντας «κονόμα» και κάποιοι άλλοι με πιο συγκεκριμένα «αεροπορικά» συμφέροντα σας έφεραν σε δύσκολη θέση ή μάλλον κωμική.

Όσο για το Νο. 9 δεχθείτε τη συνδρομή μας ώστε η κωμωδία να κοινοποιηθεί όχι μόνο στις τοπικές και ημερήσιες εφημερίδες, αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.

“Και οι επτά ήταν υπέροχοι”

[print_link]