Έχουμε πολλές αναφορές ότι τις τελευταίες Κυριακές στην λίμνη Πλαστήρα ένα ελικόπτερο τύπου Robinson  R44, εκτελεί πτήσεις site seeing.

Θα πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο που φυσικά νιώθει την επιθυμία να κάνει μια βόλτα πάνω από την όμορφη λίμνη ότι, κατά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το συγκεκριμένο ελικόπτερο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκτελεί μισθωμένες πτήσεις καθότι δεν ανήκει σε αεροπορική εταιρεία αλλά ούτε ο χειριστής έχει προσκομίσει στην υπηρεσία τα απαραίτητα πτυχία.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες ότι δεν έχουν καμία νομική ή ασφαλιστική κάλυψη κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τα private ελικόπτερα είναι για αναψυχή και όχι για εμπορικές πτήσεις. Οι επαγγελματίες χειριστές των αεροπορικών εταιρειών έχουν ειδική εκπαίδευση η οποία επαναλαμβάνεται ανά τακτά διαστήματα κατά την διάρκεια του χρόνου, ακολουθούν διαδικασίες στις οποίες ελέγχονται για την αξιοπιστία τους ακολουθούν τους προβλεπόμενους κανονισμούς και πάνω απ’ όλα τα ελικόπτερα δέχονται εξονυχιστικούς ελέγχους καθημερινά.

Χωρίς να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, θα παρακαλούσαμε τον χειριστή του ελικοπτέρου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς καθότι με τις παράνομες ενέργειές του δημιουργεί πρόβλημα στην ελικοπτερική κοινότητα.

image_pdf