Εστάλει με email απο τον κ. Βασίλη Θερμό εκπαιδευτή πτήσεων αεροπλάνων.

Στις 29 Αυγούστου 2009 και αμέσως μετά την καταστροφική φωτιά που κατάκαψε την Ανατολική Αττική, απογειώθηκα από το Τατόι στις 06:20 UTC με προορισμό αρχικά την Σκιάθο. Περί τα 7’ μετά την απογείωση και πάνω από την περιοχή του Γραμματικού, παρατηρώ δύο εστίες φωτιάς. Η μία βόρια της λίμνης Μαραθώνα (στο νταμάρι) και η άλλη ακριβώς δίπλα στα 200 μέτρα από την πρώτη.
Αναφέρω αμέσως στην Τανάγρα για την αναζωπύρωση υποδεικνύοντας την ακριβή της θέση. Η Τανάγρα με τη σειρά της ενημερώνει το Συντονιστικό.
Θεώρησα αρχικά ότι έκανα το χρέος μου και ότι το Συντονιστικό θα προβεί στις ανάλογες ενέργειες.
Δεν έχουν περάσει 2’ όταν η Τανάγρα με καλεί και πάλι ζητώντας τα στοιχεία μου εκ μέρους του Συντονιστικού και την επανάληψη της θέσης της αναζωπύρωσης. Αυτό και κάνω θεωρώντας ότι πλέον το θέμα έχει δρομολογηθεί.
Στις 07:30 και ενώ είμαι σε επαφή με τη Σκιάθο, όταν παίρνω τις απαραίτητες οδηγίες για την προσγείωσή μου, η Σκιάθος με ενημερώνει ότι το Συντονιστικό ήρθε σε επαφή μαζί τους για να με ρωτήσουν εκ νέου για τη θέση της αναζωπύρωσης!!!
Δηλαδή μετά από μία ώρα ακόμη έψαχναν τις εστίες.

Για άλλη μια φορά πυροσβέστες, χειριστές, στρατιώτες αλλά και κάτοικοι παλεύουν με τη φωτιά και πολλοί χάνουν και τη ζωή τους ακόμα στην προσπάθεια, τι στιγμή που το Συντονιστικό…

Βασίλης Θερμός
Εκπαιδευτής


[print_link]

image_pdf