Έχω πολλές φορές αναφερθεί στις προσπάθειες των 5 Δήμων της βορειανατολικής Αττικής να “φάνε” το αεροδρόμιο Τατοίου. Στις συχνές τους επισκέψεις στον εκάστοτε Διοικητή της ΔΑΕ και της 123 ΠΜ (η τελευταία πριν 20 μέρες), αλλά και στις επίσημες ανακοινώσεις τους προς τον Τύπο, ζητάνε:

α. να σταματήσουν οι πτήσεις της Σχολής Ικάρων
β. να φύγουν οι Αερολέσχες και η Ανεμολέσχη
γ. το αεροδρόμιο να γίνει υπεροτοπικός πόλος (κώλος) “αναψυχής”
δ. να γίνει …νεκροταφείο
ε. να υπάρξει “ήπια οικιστική ανάπτυξη”.

Παρακολουθώ από κοντά τις προσπάθειες τους να καταπατήσουν το αρχαιότερο αεροδρόμιο της Ελλάδας και, το θράσος τους δεν έχει σταματήσει να με εκπλήσσει.
Μπροστά στην επιθυμία να εκμεταλλευτούν οικονομικά και πολιτικά τα χιλιάδες στρέμματα παρθένου πράσινου, τα απαίσια αυτά άτομα δεν σταματάνε πουθενά.

Ένα από τα πιο …ισχυρά τους “επιχειρήματα” είναι ότι, από τις πτήσεις των εκπαιδευτικών αεροπλάνων και ανεμοπτέρων “κινδυνεύει η υγεία των παιδιών τους”!
Ένα άλλο είναι ότι “δεν μπορούν να ησυχάσουν το μεσημέρι” έστω και αν, κανένα αεροπλάνο δεν πετάει (κακώς) το “μεσημέρι”. Και ένα τρίτο είναι ότι τα αεροπλάνα της Σ.Ι και των Λεχών …ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα. Η γελοιότητα, η έλλειψη επιχειρημάτων και η κουτοπονηριά του κατσικοκλέφτη ραγιά σε μία συσκευασία.

Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι αντιπροσωπεία “αγανακτισμένων κατοίκων” επισκέφθηκε τον Διοικητή της ΔΑΕ και υπεβαλε τα ίδια επιχειρήματα.
Δεν ξέρω αν τους έστειλε απ’ εκεί που ήρθαν, αν προσπάθησε να τους μεταπείσει, αν τους έστειλε στο διάβολο όπως έπρεπε να έχουν κάνει όλοι οι προηγούμενοι Α/ΓΕΑ
Αυτό που ξέρω είναι πως, αν οι εν λόγω εγκλματίες περιβάλλοντος καταφέρουν να κάνουν στο Τατόι ότι, άλλοι άλητες έκαναν στο Ελληνικό αυτή η χώρα δεν πρόκειται να σωθεί ούτε από τον Μεγάλο Βεζύρη που φθάνει την Παρασκευή στην Αθήνα με 11 υπουργούς.

Μία ελπίδα μόνο υπάρχει: στο …κοινό υπουργικό Συμβούλιο να βρίσκεται ένας …Ιρλανδός (δεν λέω Έλληνας και κατηγορηθώ ως “εθνίκι”) και τους στείλει απ’ εκεί που ήλθαν και ακόμα πιο μακριά…

Κώστας Καββαθάς

– – –

Δειτε ΕΔΩ το άρθρο του κ. Καββαθά στο blog του καθώς και τα σχόλια των αναγνωστών του.

Παλαιότερα άρθρα:

Παρακάτω άρθρα απο το blog: “Η Νέα Ερυθρέα κάθε εβδομάδα” που υποστηρίζει τις απαράδεκτες απόψεις των… δημάρχων (Το Δ είναι εσκεμμένα μικρό), ο κόσμος όμως δεν συμμερίζεται τις ιδέες όπως φαίνεται από τα σχόλια.

[print_link]
image_pdf