“…Έχοντας προγραμματίσει τρείς πτήσεις για σήμερα και αναγκαζόμενος να ακυρώσω τις δύο από αυτές, επέστρεφα στο ταλαίπωρο Τατόι, με μόνη παρηγοριά την σκέψη ότι οι μέρες μου στην βορειότερη χώρα της (Κ)Αφρικανικής ηπείρου τελειώνουν.

Χάζευα τα παλάτια που κάποιοι ζοχαδιάζονταν να βλέπουν. Την Ιπποκράτειο πολιτεία (νυν καταπατημένο και πρώην εθνικό δρυμό). Τους Θρακομακεδόνες, που ενοχλούνται μόνο από ήχους αεροπλάνων, αλλά δεν τους νοιάζει ότι το βράδυ στα μπουζούκια, φωνάζουν για να συνεννοηθούν. Την Αεροπορική βάση Δεκελείας, η οποία (όπως μας έλεγε ο καθηγητής μας της ιστορίας στην Σχολή των Ικάρων, κύριος Λαγός), ήταν αεροπεδίο πολύ πριν ανακαλυφθεί το πρώτο αεροπλάνο από τους αδερφούς Wright! Κι αυτό διότι οι άρχοντες και οι εύποροι της εποχής, θεωρούσαν την προσπάθεια για ευέρεση ιπτάμενης συσκευής κάτι μοντέρνο, όπως οι νέοι σήμερα ασχολούνται με τους υπολογιστές (λέμε τώρα…). Το Τατόι, λοιπόν, το είχε κατονομάσει “αεροπεδίον Δεκελείας”, ο βασιλεύς Κωνσταντίνος ο Βαλκανιομάχος.

Είχα όλη την διάθεση να χαζέψω κάτω το Κατσιμίδι και τις περιοχές που πηγαίναμε για χειμερινή διαβίωση με την σχολή. “Να κι ένα σπίτι που δεν υπήρχε τότε”, σκέφτηκα λίγο δυνατά. Να κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο…και όλοι αυτοί θα έχουν το θράσος να πούν ότι για τον θόρυβο φταίει το αεροδρόμιο που είναι εκεί και θα το επιβουλεύονται.

Και ξαφνικά εντοπίζω μία μπουλντόζα, γύρω από την οποία υπήρχαν άνθρωποι, καταμεσής του δάσους και λίγα μέτρα από το τελευταίο (παράνομο) σπίτι. Κοντά υπήρχαν και κάποια αμάξια. Τσιμπίεμαι για να δώ εάν το λαβράκι όντως το έπιασα, και λέω στον ασύρματο: “Υπάρχουν στην δασώδη περιοχή κάποιοι, που έχουν κόψει κορμούς μεγάλων δέντρων. Απ όσο γνωρίζω η υλοτομία εκεί απαγορεύεται.”
Μετά από μία σύντομη περιγραφή της ακριβής τοποθεσίας και ενώ συνέχιζα προς το Τατόι, περίφανος που ήδη είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, σκέφτηκα τι ωραία που θα ήτανε να ερχόταν το ελικόπτερο της αστυνομίας να βάλει μία τάξη όπως μόνο αυτό ξέρει. Σαν ψέματα ακούω στον ασύρματο “Τατόι καλησπέρα, το HP 1 Ζόφρι για Βενιζέλο χωρίς να επηρρεάσουμε”. “ΗP 1 έχει γίνει μόλις τώρα μία καταγγελία για παράνομη υλοτομία στην Πάρνηθα, θα μπορούσατε να κατευθυνθείτε εκεί;”. Δεν είναι τυχαίο που είμαι Σαββατογεννημένος, σκέφτηκα, αλλά όχι κι έτσι!

Η τσαντίλα των προηγούμενων ωρών είχε γίνει αμέριστη χαρά βλέποντας το HP-1 να κάνει hover από πάνω τους και να τους βιντεοσκοπεί για πολύ ώρα με την κάμερα!…”

-από το ημερολόγιό μου-

mvh
Σ.Α.