ΜΟΝΟ επίσημες πηγές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για σχεδιασμό πτήσης και πτήση (Ελληνικό AIP και ισχύοντα NOTAMs) οπως ρητά αναφέρεται στους χάρτες. “Για νόμιμη και ασφαλή προετοιμασία και σχεδιασμό πτήση και ναυτιλία κατά την διάρκεια της πτήσης, πρέπει πάντοτε να συμβουλεύεστε ισχύοντας NOTAM και την τελευταία έκδοση του Ελληνικού AIP”.
(For a safe and legal flight preparation, flight planning and for navigation through the flight, always consult the latest valid NOTAMs and the latest version of the AIP Greece)

Εφιστούμε την προσοχή στο ότι αυτός ΔΕΝ είναι ένας επίσημος χάρτης για ναυτιλία και σχεδιασμό πτήσης (δεν υπάρχουν πιστοποιημένοι χάρτες VFR για την Ελλάδα από την ΥΠΑ).

Είναι ένα πρακτικό εργαλείο, από χειριστές προς χειριστές, που βοηθά στην καλύτερη, ευκολότερη και ασφαλέστερη VFR πτήση εντός του ATHINA FIR.

Οι χάρτες (Βόρειος και Νότιος τομέας) είναι βασισμένοι στο γεωγραφικό ανάγλυφο όπως έχει αποτυπωθεί από τις εκδόσεις Ανάβαση, με πλήθος χρησμών οπτικών εδαφικών αναφορών για VFR πτήση (όπως αυτοκινητόδρομοι, γραμμές υψηλής τάσης, φράγματα, υδατοδεξαμενές κλπ.) όπως απεικονίζονται στο τοπογραφικος χάρτης της Ελλάδος του 2014.
Επιπρόσθετα στα παραπάνω, υπάρχει η εισαγωγή παραπάνω από 3.000 αεροναυτικών πληροφοριών που βασίζονται στην τελευταία έκδοση του AIP Ελλάδας (βλ. ημερομηνία ισχύος του χάρτη ).Ως sectional χάρτες, είναι κλίμακας 1:500.000 και τα βασικά κλιμακόμετρα και εργαλεία ναυτιλίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Δυο εκδόσεις είναι διαθέσιμες:
η Βασική έκδοση (ειδικό χαρτί ενισχυμένο με ίνες και αδιάβροχο) και η Πλαστικοποιημένη έκδοση (ίδιο χαρτί με τη βασική έκδοση, με πλαστικοποίηση) .
Στην περίπτωση ειδικής χρήσης ή για επιτοίχιας τοποθέτησης, μπορούμε επίσης να τον προμηθεύσουμε σε μονοκόμματο χάρτη τοίχου, με μεταλλικές ράβδους στην πάνω και κάτω πλευρά (κατάλληλος για επιχειρησιακή αίθουσα/αίθουσες ενημέρωσης αερολεσχών) ή και σε άλλες διαστάσεις (χωρίς διατήρηση της κλίμακας 1/500.000).

Για περισσότερες πληροφορίε, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα για περισσότερες λεπτομέρειες.

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Your Telephone

  Requested map: GAM-North GreeceSouth Greece

  Version:

  Quantity

  AOPA Hellas member no. (10% Discount)

  AOPA Hellas card photo (png,jpg,jpeg or pdf) <5Mb

  Company (for AOC, ATO or DTO)

  Notes