Μια πρωτοφανή έκπληξη επιφύλλασε η Επιθεώρηση του τμήματος πτυχίων FCL της ΥΠΑ από την EASA που πραγματοποιήθηκε για 5 συνεχόμενες μερες από τις 26 εώς τις 31 Νοεμβρίου. Είναι η πρώτη φορά από την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαική Νομοθεσία (JAA – EASA) που πέρασε αλώβητη από μια επιθεώρηση χωρίς ευρήματα αλλά και κλείσιμο όλων των παλαιών ευρημάτων από προηγούμενες επιθεωρήσεις πολλών ετών.

Eίναι σημαντικό σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την χώρα μας ότι υπάρχει μια ελπίδα να έλθουν επενδύσεις με την βοήθεια των αντιστοιχων Υπηρεσιών σε έναν τομέα, όπως η Αεροπορική Εκπαίδευση ο οποίος καλπάζει ανοδικα τα τελευταία χρόνια.

Εγινε μια συστηματική δουλειά εδώ και δύο χρόνια από τον Project manager και ΕASA National Coordinator Κυβ/τη Μπατζανόπουλο Προκόπη ο οποίος είδε την ανάγκη για δημιουργία ομάδας προκείμενου να γυρίσουμε σελίδα σαν χώρα. Κύριος αρωγός σ’ αυτήν την προσπάθεια η Τμηματάρχης του τμήματος κ Μαρίνη Αθηνά, η οποία επελεξε τους καλύτερους και έδεσε την ομάδα των νέων επιθεωρητών δίπλα στους παλαιότερους και έτσι μοιράστηκε η τεχνογνωσία πολλών ετών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Τα σχόλια των Επιθεωρητών της EASA ήταν ιδιαιτέρως κολακευτικά για την ατμόσφαιρα συνεργασίας που υπάρχει πλέον στο τμήμα για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Μάλλον κάποιοι κατάλαβαν επιτέλους ότι πρεπει να ξεφύγουμε από τα προσωπικά μικροσυμφέροντα και επιδιώξεις και να κοιτάξουμε την μεγάλη εικόνα, αυτή που δειχνει την χώρα μας σαν μια μεγάλη δύναμη στην Αεροπορική Εκπαίδευση λόγω τοποθεσίας, κλιματολογικών συνθηκων και ίσως και μιας πιο συνεργασιμης και αποδοτικής ΥΠΑ.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε τα εύσημα στον Διευθυντή της Δ/2 κ. Σφακιανάκη Κωστή ο οποίος τα τελευταία χρόνια αλλάζει τα δεδομένα στα Ελληνικά Αεροπορικά δρώμενα και οδηγεί την ΥΠΑ σε άλλο επίπεδο με την υποστήριξη της Διοίκησης την ΥΠΑ και συγκεκριμένα της κ. Παπαδημητροπούλου που μας έχει συνηθίσει σε επιτυχημένες κινήσεις που αφορόυν είτε σε προσωπα είτε σε εσωτερικές λειτουργίες που βοηθούν την ανάπτυξη της Αεροπορίας.

Ευχόμαστε στην ΥΠΑ και συγκεκριμένα στο Δ2/Β καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο επόμενο μεγάλο εγχείρημα που είναι η εναρμόνηση μας στην Νεα Αεροπορική Νομοθεσία κατά Part – FCL.

image_pdf