Σύμφωνα με το τελευταίο έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας περί των ωρών λειτουργίας κρατικών αερολιμένων, τα Μέγαρα, το αεροδρόμιο δηλαδή που φιλοξενεί το 90% των αεροσκαφών της Γενικης Αεροπορίας, θα «ανοίγει» το πρωί στις 09:00 τοπική (δηλαδή 9:40 όπου έρχονται οι αερολομενικοί)  και θα κλείνει το απόγευμα στις 19:00!!! Κάθε χρόνο και νωρίτερα. 
 
Αυτός που το σκέφτηκε είχε σαφώς το λόγο του. Να δουλέψει λιγότερες ώρες. Για Δημόσιο υπάλληλο δεν περίμενα τίποτα παραπάνω. Περίμενα όμως περισσότερη λογική και σοβαρότητα από αυτόν που ενέκρινε το ωράριο. 
Γνωρίζει κάποιος απ´ολους που ενεπλάκησαν με το θέμα τι ώρα είναι η Ανατολή και Δύση του ήλιου το καλοκαίρι. Γνωρίζουν ότι η Γενική Αεροπορία δεν είναι αεροπορική εταιρεία αλλά το σύνολο των ιδιωτικών αεροσκαφών που εκτελούν πτήσεις αναψυχής. Αναψυχή δεν σημαίνει ότι φεύγω από την Παρο με την μπουκιά στο στόμα στις 18:00 με τον ήλιο κατακόρυφα για να προλάβω να γυρίσω στα Μεγαρα όχι λόγω λήξης των VFR όχι για άλλο λόγο αλλά για να παει πιο νωρίς σπίτι του ενας υπάλληλος.

Όσον αφορά στη δικαιολογία ότι δεν επαρκούν οι υπάλληλοι στα Μεγαρα θα σας πω ότι είναι 6. Τρεις αερολομενικοί και τρεις τηλεπικοινωνιακοί οι οποίοι εκτελούν χρέη αερολιμενικων.  Αυτό αντιστοιχεί σε 5 υπηρεσίες το μήνα για τον καθένα. Η εισήγηση να κάνουν δυο βάρδιες τη μέρα ώστε να δουλεύει το σύστημα πρώτο – τελευταίο φως οπως και άλλωστε προβλέπεται βρήκε φυσικα αντιδράσεις απο τους παραπάνω αερολιμενικους διότι έτσι θα πρέπει να εκτελέσουν διπλάσια υπηρεσία κάθε μήνα, δηλαδή δέκα μέρες.
 
Έτσι με αυτά και τα άλλα τρίτωσε το κακό για τη Γενικη Αεροπορια στην Ελλάδα και αυτό  το καλοκαίρι. Τα Μεγαρα δεν έχουν καύσιμα Δευτερα και Τεταρτη, κλείνουν στις 19:00 ακόμα και πριν τα Super Market και το Μακεδονία δεν έχει AVGAS μέχρι και τέλος Ιουνιου.

Άντε και εις ανώτερα.     

image_pdf