ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΟΓΩ

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑΣ :  24/02/09@22:30

 

Ακούσαμε πολλά και μεταδώσαμε κι εμείς αρκετά άλλα η αλήθεια για την απόδραση του Παλαιοκώστα με το ελικόπτερο είναι διαφορετική. Ιδού το χρονικό με λίγα λόγια.

Μία γυναίκα ή οποία είχε ξαναμισθώσει άλλες δύο φορές ελικόπτερο από την εταιρεία Interjet ζήτησε και πάλι ελικόπτερο για να την μεταφέρει μαζί με τα δύο της παιδιά από την Ιτέα στην Αθήνα.

Στην Ιτέα ή γυναίκα παρουσιάστηκε μαζί με έναν άντρα και όχι δύο παιδιά.. Η γυναίκα ζήτησε από τον χειριστή του ελικοπτέρου να επιστρέψει και αυτός μαζί τους καθώς κατα τα λεγόμενά της ήταν ένας φίλος της.

Ο χειριστής τηλεφώνησε στην εταιρεία του δίνοντας το όνομα του άντρα ώστε να εκδοθεί νέο Δηλωτικό. Ακολουθώντας τις διαδικασίες έβαλε την τσάντα πού είχαν μαζί τους πίσω στο χώρο αποσκευών όπου δεν υπάρχει πρόσβαση από τους επιβάτες αφού είχε κάνει τον προβλεπόμενο από τον κανονισμό της εταιρείας έλεγχο ταυτοπροσωπίας του άντρα.

Επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο και λίγο μετά η γυναίκα με την απειλή μαχαιριού και ο άντρας με σπαστό Kalashnikov, το οποίο είχε κρυμμένο στο μπουφάν του, τον υποχρέωσαν να προσγειωθεί στις φυλακές κορυδαλλού σε σημείο που θα υποδεικνυόταν από μία μπλε τσάντα. Η γυναίκα κάθισε μπροστά και υποχρέωσε το χειριστή να βγάλει τα ακουστικά και να μην πλησιάσει το ταμπλό του ελικοπτέρου ούτε να πειράξει κάποιο διακόπτη.

Κατά την περιφορά γύρω από τις φυλακές ένας από τους δύο δραπέτες πέταξε στην ταράτσα την μπλε τσάντα και ο χειριστής προσγείωσε το ελικόπτερο ακριβώς στο σημείο. Η τσάντα πετάχτηκε λόγω του κατωρεύματος. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι δύο δραπέτες βρέθηκαν στο ελικόπτερο χωρίς ο χειριστής να μπορεί να δει τι γινόταν πίσω. Ο χειριστής απογείωσε το ελικόπτερο ακολουθώντας τώρα τις εντολές του Παλαιοκώστα με βόρεια πορεία και προορισμό ένα σημείο που του υποδείχθη πλησιάζοντας τα διόδια Αφιδνών.

Μετά την προσγείωση ο Παλαιοκώστας ζήτησε από το χειριστή να φορέσει μια μαύρη κουκούλα λέγοντάς του να μην τη βγάλει για πέντε λεπτά.

Όταν κατάλαβε ότι οι δραπέτες είχαν φύγει, έβγαλε την κουκούλα και τηλεφώνησε στην αστυνομία και την εταιρεία του.

Αυτό που δεν έκανε ο χειριστής είναι σωματικό έλεγχο στον άντρα που επιβιβάστηκε στην Ιτέα. Όλα τ΄αλλα είναι προσπάθεια να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα.

(Πρέπει όμως οπωσδήποτε να τονίσω ότι όπως αναφέρεται στον κανονισμό της εταιρείας όσον αφορά στην επιβίβαση ατόμων εκτός αεροδρομίων, ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ο χειριστής δεν είναι υποχρεωμένος να προβεί σε σωματικό έλεγχο παρά μόνο στους ελέγχους που έκανε.)

Ο χειριστής βρίσκετε αυτή τη στιγμή στο δικαστήριο αντιμετωπίζοντας  ποινή από ένα έως τέσσερα χρόνια με κατηγορία για συνεργία άνευ πρόθεσης. Δεν φτάνουν όσα πέρασε τώρα είναι και κατηγορούμενος. Όταν προτάθηκε από τους δικηγόρους του να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την δίκη, η οποία γίνεται τώρα που γράφω, δεν έγινε δεκτό με το πρόσχημα ότι κρίνεται ύποπτος φυγής. Απόστρατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και μόνιμος κάτοικος Γλυφάδας ανέκαθεν, οικογενειάρχης με δύο παιδιά, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη, για λίγες ώρες δηλαδή ώστε να κάνει ένα μπάνιο και να ντυθεί κρίθηκε ύποπτος φυγής. ΝΤΡΟΠΗ.

Ηλία είμαστε μαζί σου.  

 

[print_link]

image_pdf