Σαν σήμερα 28 Φεβρουαρίου 1999 ανέβηκε το Greek Helicopters στο internet με domain .com. Η ιδέα ήταν απλή. Οι πληροφορίες πτησης για τους πιλότους ελικοπτέρων που πετούν στην Ελλάδα να είναι εύκολα προσβάσιμες. Περισσότερες πληροφορίες = μεγαλύτερη ασφάλεια πτήσεων.

Οι πρώτες σελίδες που μπήκαν αφορούσαν τα ελικοδρόμια ανα την Ελλάδα. Συντεταγμένες, φωτογραφίες αλλά και radial από τα VOR καθώς και τηλέφωνα ήταν αρχικά οι μόνες πληροφορίες. Σιγά σιγά έγινε χαρτογράφηση και εκδόθηκε το πρώτο Hellenic Heliport Directory ως έντυπος οδηγός έχοντας μέσα charts των ΤΜΑs αλλά και των Ελληνικών ελικοδρομίων. Το 2004 απέκτησε το domain greekhelicopters.gr όπου διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Η «ηλεκτρονική εποχη» ξεκίνησε το 2007 με την είσοδο του iPhone και λίγο αργότερα του iPad. Καταλάβαμε από πολύ νωρίς ότι η apple θα άλλαζε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις αεροναυτικές πληροφορίες και στα τέλη του ίδιου έτους βγάλαμε το πρώτο αεροπορικό application, μια ψηφιακή ουσιαστικά έκδοση του Hellenic Heliport Directory.

Το 2009 ξεκίνησε η συνεργασία μας με ο Air Navigation Pro, που είναι πραγματικά ο πρωτοπόρος στο Navigation με την πλατφόρμα της Apple, όπου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Αναλυτικοί χάρτες, πληροφορίες, συστήματα live tracking και τόσα άλλα έχουν πραγματικά αλλάξει ακόμα και τον τρόπο που πετάμε.

Το Greek Helicopters είναι υπεύθυνο για την χαρτογράφηση και παροχή πληροφοριών Ελλάδας και Κύπρου μέσα από την πλατφόρμα του ANP.

Πολύ σημαντική δραστηριότητά μας είναι η προώθηση NOTAM ιδιαίτερα αυτών που αφορούν στην περιοχή της Αττικής αλλά και σοβαρών ειδήσεων που αφορούν τόσο στα ελικόπτερα όσο και στη Γενική Αεροπορία.

Είμαστε πάντα κοντά στους εκπαιδευόμενους πιλότους ελικοπτέρων αλλά και στους επαγγελματίες χωρίς να τους διαχωρίζουμε, μιας και πιστεύουμε ότι όσοι βρίσκονται στον αέρα αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με τον εναέριο χώρο στην Ελλάδα.

Προσπαθούμε πάντα και παίρνουμε θέση σε σοβαρά ζητήματα της Γενικής Αεροπορίας. 

Είμαστε μια μεγάλη αεροπορική ομάδα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του χώρου με την ανταλλαγή απόψεων και τη γρήγορη διάθεση των αεροναυτικών πληροφοριών. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε μπροστά από την εποχή στο θέμα αυτοματισμών και ηλεκτρονικών υποδομών, έχοντας πάντα ως στόχο τις ασφαλείς πτήσεως των ελικοπτέρων. 

image_pdf