Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία, καθώς σημειώθηκε νέα απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Πρόκειται και πάλι για τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Αλκέτ Ριζάι, οι οποίοι είχαν αποδράσει και πάλι με τον ίδιο τρόπο το 2006.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι και σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους υπήρξαν πυροβολισμοί τη στιγμή που οι φύλακες αντελήφθησαν την ύπαρξη του ελικοπτέρου στον προαύλιο χώρο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο άνδρες κατάφεραν να βγουν από την απομόνωση, όπου κρατούνταν για ενα μήνα και εν συνεχεία ανέβηκαν με ανεμόσκαλα απο την ταράτσα στο ελικόπτερο που ήταν σε αιώρηση πάνω από τις φυλακές.

Οι φύλακες που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο των φυλακών άνοιξαν πυρ εναντίον των δραπετών, χωρίς να προλάβουν όμως να τους σταματήσουν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραπετών.

Το ελικόπτερο στο σημείο διαφυγήςΟι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι είχαν μεταφερθεί πρόσφατα στις φυλακές Κορυδαλλού από σωφρονιστικά ιδρύματα της επαρχίας, καθώς επρόκειτο να δικαστούν για την προηγούμενη απόδραση με ελικόπτερο, τον Ιούνιο του 2006.

Το ελικόπτερο που ανήκει ανήκει στην εταιρεία Interjet, εθεάθη στις Αφίδνες, απ όπου οι δραπέτες απομακρύνθηκαν με μαύρο τζιπ που τους περίμενε εκεί.

Παράλληλα, εντοπίστηκε και ο πιλότος του ελικοπτέρου, κ. Θεοφιλόπουλος Ηλίας στην περιοχή του Καπανδριτίου, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής, προκειμένου να επιτευχθούν τα σχέδια των Παλαιοκώστα και Ριζάι. Την πτήση ζήτησε ενα ζευγάρι τα οποία επιβιβάστηκαν απο την Ιτέα. Στο σχέδιο πτήσης που είχε υποβάλει προέβλεπε ότι θα εκτελέσει το δρομολόγιο Ελευσίνα – Μέγαρα – Ιτέα.

Και όλα αυτά πραγματοποιούνται μία ημέρα προτού ξεκινήσει το προγραμματισμένο δικαστήριο για την απολογία των δύο κακοποιών.
Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιωσύνης

 

.
.
.
Πώς είχε αποδράσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας από τον Κορυδαλλό το 2006

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας απέδρασε με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού το 2006, με μία ενέργεια πρωτοφανής τότε για τα ελληνικά δεδομένα που κατάφερε να αιφνιδιάσει τις Αρχές. Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, επανέλαβε την απόδραση, και πάλι με ελικόπτερο.
Το απόγευμα της Κυριακής 6 Ιουνίου 2006, γύρω στις 6.25 ένα μικρό ιδιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο του σωφρονιστικού καταστήματος και παρέλαβε τον Παλαιοκώστα και τον συνεργάτη του Αλκέτ Ριτζάι, που κρατούνταν στην 5η πτέρυγα.

Οργανωτής της θεαματικής απόδρασης θεωρήθηκε ο Νίκος Παλαιοκώστας που νοίκιασε μαζί με συνεργάτη του και με ψεύτικο όνομα το ελικόπτερο για λόγους αναψυχής, χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα.

Ο πιλότος είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από Καραδαμύλη της Μεσσηνίας για το Μαρούσι και Ασπρόπυργο, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Ν.Παλαιοκώστας και ο συνεργός του έπιασαν τον πιλότο όμηρο με την απειλή όπλων.

Αργότερα, ο πιλότος κατέθεσε ότι μία εβδομάδα πριν από την απόδραση, «ένας άνδρας και δύο γυναίκες νοίκιασαν το ελικόπτερο από τον Αγιο Κοσμά για μια βόλτα πάνω από την Αθήνα». Την ημέρα της απόδρασης, «ο ίδιος άνδρας, μαζί με ένα δεύτερο άνδρα, εμφανίστηκαν και πάλι στον Αγιο Κοσμά και ζήτησαν επίσης να κάνουν βόλτα, πληρώνοντας προκαταβολικά για την ενοικίαση του ελικοπτέρου 1.400 ευρώ.

»Όταν όμως απογειώθηκαν, με απείλησαν με πιστόλι και χειρομβοβίδα και με υποχρέωσαν να προσγειωθώ στο προαύλιο του Κορυδαλλού, απ’ όπου πήρα τους δύο κρατουμένους».

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε ανενόχλητο. αιφνιδιάζοντας απόλυτα τους φρουρούς. στο προαύλιο της πρώτης ακτίνας των φυλακών Κορυδαλλού, απ’ όπου παρέλαβε τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριτζάι.

Αφού προσγειώθηκε στο νεκροταφείου του Σχιστού, οι αδελφοί Παλαιοκώστα διέφυγαν με μηχανές εντούρο προς άγνωστη κατεύθυνση. Κατά πληροφορίες, ο Νίκος Παλαιοκώστας άφησε στον πιλότο δώρο ένα κομπολόι, «για να θυμάσαι τον Παλαιοκώστα», όπως του είπε. Οι κλεμμένες μοτοσικλέτες βρέθηκαν στη περιοχή του Σκαραμαγκά.

Ο Αλκέτ Ριτζάι, 35 ετών σήμερα, ήταν αρχηγός συμμορίας, η οποία στις 3 Μαΐου του 2003 δολοφόνησε -με εντολή του Ριτζάι- τον Θανάση Κορωπιώτη, επειδή θεώρησε ότι είχε συνάψει σχέσεις με μια Ρωσίδα φίλη του, με το όνομα Οξάνα. Ο νεαρός Έλληνας είχε πράγματι δεσμό με μια Ρωσίδα, το όνομα της οποίας όμως ήταν Ροξάνα.

Ο Ριτζάι και οι συνεργοί του παρέσυραν τον Κορωπιώτη στο Μαρούσι και, αφού τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο, τον μετέφεραν σε κάποιο δάσος της Αττικής, τον σκότωσαν και στη συνέχεια εξαφάνισαν το πτώμα του. Για τη δολοφονία συνελήφθησαν τρεις συνεργάτες του Ριτζάι, δύο άνδρες και μία γυναίκα, και ένα μήνα αργότερα και ο ίδιος ο Ριτζάι.
[print_link]

image_pdf