Χαίρομαι ιδιαίτερα με τις εταιρείες Superior Air και Helistar που έχουν υιοθετήσει από νωρίς την υπηρεσία Air Navigation Pro Traffic Services, παρότι χρησιμοποιούν και άλλα συστήματα tracking για την παρακολούθηση των αεροσκαφών τους. Άκουσα μάλιστα τις προάλλες από κάποιον να λέει στον αέρα “…εχω την κυκλοφορία στο AirNav”

Θέλω να καλέσω όλους τους χειριστές, επαγγελματίες και ιδιώτες, να χρησιμοποιούν το Air Navigation Pro Traffic Service καθότι συμβάλει πολύ στην ασφάλεια των πτήσεων ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που η κίνηση είναι αυξημένη. Η τεχνολογία μας δίνει τεράστιες δυνατότητες και είναι κρίμα να μην τις χρησιμοποιούμε.

Οι περισσότεροι δουλεύουμε το Air Navigation Pro ούτως η άλλως όποτε το μόνο που χρειάζεται είναι η ενεργοποίηση του συστήματος με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Στο screenshot, που είναι τραβηγμένο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, διακρίνονται τα ελικόπτερα της Superior Air (SX-HSI) και Helistar (SX-HVA), οι πορείες τους, οι ταχυτητές τους καθώς και τα ύψη τους. To πορτοκαλί ελικόπτερο είναι η δίκη μου θέση και πορεία. Ένα μίνι TCAS δηλαδή που μας επιτρέπει να έχουμε γνώση της κυκλοφορίας γύρω μας.

Για όσους εσκεμμένα δεν τη χρησιμοποιούν να πω ότι διαβάζουν λάθος άρθρο…

Είμαι στη διάθεση όσων έχουν δυσκολία, να βοηθήσω με το στήσιμο του Air Navigation Pro. Κάθε χρόνια άλλωστε διοργανώνουμε σεμινάριο για τις νέες υπηρεσίες.

Καλές πτήσεις και καλές προσγειώσεις σε όλους για την θερινή σεζόν που ήδη έχει ξεκινήσει.

Cpt. Dimitris Ververelis

image_pdf