Η Αερολέσχη Σερρών διοργανώνει στις 8 και 9 Ιουνίου 2013 το HORTERO FlyIn 2013 στο πεδίο του Χορτερού Σιντικής, παράλληλα με τους Πανελλήνιους Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2013 που θα πραγματοποιηθούν τις ίδιες ημέρες στο ίδιο πεδίο.

Το HORTERO FlyIn 2013 συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Σιντικής, ο οποίος είναι και ο operator του πεδίου και εντάσσεται στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων του Δήμου και στις εκδηλώσεις για τα 100 έτη από την απελευθέρωση του Νομού Σερρών. Υποστηρίζεται επίσης από την AOPA Hellas.

Στο FlyIn μπορούν να συμμετέχουν πιλότοι ελαφρών και υπερελαφρών α/φών, ελικοπτέρων, σχολές εκπαίδευσης χειριστών, εταιρίας του χώρου και όλοι οι ασχολούμενοι με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο με την αεροπορία. Η συμμετοχή δε σ’ αυτό, πέρα από μια ευκαιρία συνάντησης των μελών της Ελληνικής αεροπορικής κοινότητας, θα βοηθήσει στη μεγαλύτερη υποστήριξη του αεροδρομίου του Χορτερού από τις τοπικές αρχές και στην πραγματοποίηση των απαραιτήτων έργων για την αναβάθμισή του όπως ασφαλτόστρωση και περίφραξη.

Στα αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνονται η λίμνη Κερκίνη, το όρος Μπέλες, το Οχυρό Ρούπελ, τα ιαματικά λουτρά του Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου κ.α. Η περιοχή φημίζεται για τα πολλά ΣΠΑ που διαθέτει και τις πισίνες με τα δροσερά νερά. Επίσης, τα Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα απέχουν μερικά μόνο χιλιόμετρα για όσους επιθυμούν μια γρήγορη βόλτα στη Βουλγαρία. Τέλος, στην περιοχή λειτουργούν σύγχρονα ξενοδοχεία για τη διαμονή σας και υπάρχουν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα αν χρειαστείτε για τις μετακινήσεις σας, πέρα από τα μέσα που θα διαθέσει ο Δήμος και η Αερολέσχη Σερρών.

Download the details of the event in .PDF form.