Μία έκπληξη περίμενε τον Αεροπορικό κόσμο με μία διαδικτυακή συγκέντρωση που οργάνωσε η ΥΠΑ υπο τον Διοικητή κ Δριτσάκο.

Ο εισηγητής κ Σκαμνάκης μετά απο μία ενημέρωση που περιελάμβανε δύο θέματα
α. Τις εξετάσεις ΣΠΟΑ και
β. Τα προβλήματα του αεροδρομίου Μεγάρων

Έδωσε τον λόγο σε εκπροσώπους σχολών που παρουσίασαν τα προβλήματα και έκανε τις ανάλογες εισηγήσεις. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό με διάθεση για αλλαγές και παρεμβάσεις.

Ήταν μία πρωτόγνωρη πρωτοβουλία που έγινε αποδεκτή με πολύ θετικά σχόλια μιας και δέν έγινε ποτέ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.
Είναι σημαντικό οτι ο κ Διοικητής, παρότι δεν είχε επαφή με την Πολιτική Αεροπορία, υπήρξε πεπειραμένο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας και φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει το κατεστημένο και τις αγκυλώσεις του χώρου που ταλαιπωρούν χρόνια άτομα και εταιρείες.

Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να τα αποδείξει όμως. Είναι η τελευταία μας ίσως ελπίδα. Πολλοί είναι αυτοί που κατά καιρούς ανέλαβαν θέσεις με σχέδια και υποσχέσεις αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Τα προβλήματα τεράστια και δυστυχώς οι λύσεις απέχουν πολύ από το τραπέζι. Απλά πράγματα καθυστερούν να διεκπεραιωθούν άνευ λόγου και αιτίας. Η ΑΠΑ από την άλλη δεν έχει καμία απολύτως αποτελεσματικότητα. Καταλαβαίνουμε ότι είναι αρχή όμως είναι απαράδεκτο απλές διαδικασίες να διαρκούν μήνες.
Ακόμα και μια απλή ενημέρωση φακέλου πιλότου καθυστερεί μήνες, ενώ θα έπρεπε να εκτελείτε σε μερικές μέρες. Επανέκδοση πτυχίου δεν έχει διεκπεραιωθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου και σε λίγο μπαίνει Ιούνιος. Οι ιδιώτες πιλότοι που πέρασαν τις εξετάσεις τους δεν θα δουν το πτυχίο τους πριν το τέλος του καλοκαιριού και αυτό με πολλά παρακάλια, όταν κάποιος είναι τυχερός και του απαντήσουν στο τηλέφωνο. Πλήρης διάλυση.

Έχουν μείνει μόνο ελάχιστοι επιθεωρητές που γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους και προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν αλλά δεν είναι εφικτό αφού καθημερινά ο όγκος των υποθέσεων μεγαλώνει δυσανάλογα με το ανθρώπινο δυναμικό. Και αν αυτοί οι ελάχιστοι δεν αντέξουν και σηκώσουν τα χέρια ψηλά, τι θα γίνει;

Κάθε χρόνο και χειρότερα δυστυχώς. Κάθε χρόνο η Ελλάδα αποδεικνύει ότι είναι η πλέον αντιαεροπορική χώρα του πλανήτη και φυσικά παράδεισος της γραφειοκρατίας και της απίστευτης ευρηματικότητας… προβλημάτων σε κάθε πιθανότητα λύσης.